Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

"ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ" Αποστόλου: Μέτρα για τους πληγέντες παραγωγούς

"ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ" η εφημερίδα: Αποστόλου:Μέτρα για αγρότες-κτηνοτρόφους και ρητιν...: Με αφορμή τις δηλώσεις κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στις πληγείσες από τη φωτιά περ...
Από τη δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου:

"Είναι γνωστό επιστημονικά ότι η αναγέννηση των καμένων εκτάσεων είναι κυρίως θέμα της φύσης. Ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη περιοχή εκτιμάται ότι η αναγέννηση αυτή θα γίνει ομαλά, αφού και σπορείς υπάρχουν και τα 11.000 στρ. από τις καμένες εκτάσεις είχαν δασωθεί μετά τη καταστροφή τους, πάλι από φωτιά, το 1977.

Για τις αγροτικές ζημιές θα μεταβεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για εκτίμηση και υποβολή δηλώσεων. Θα αποζημιωθούν όλες οι ζημιές που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ . Για τις υπόλοιπες θα συνταχθεί και θα υποβληθεί φάκελος για να καλυφθούν από κρατική ενίσχυση (γνωστή ως ΠΣΕΑ). Μάλιστα για όσους κτηνοτρόφους αδυνατούν να ταΐσουν τα κοπάδια τους θα υπάρξει άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Αυτοί που επλήγησαν ιδιαίτερα είναι οι ρητινοκαλλιεργητές . Για τη φετινή χρονιά θα πληρωθούν κανονικά την ενίσχυσή τους για την απασχόλησή τους στο δάσος . Για τις επόμενες χρονιές η απώλεια του εισοδήματός τους θα καλυφθεί από τα ΠΣΕΑ, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή της ενίσχυσής τους.

Όλοι όσοι έχουν υποστεί άλλου χαρακτήρα ζημιές θα τύχουν των διευκολύνσεων και ενισχύσεων που προβλέπονται από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: