Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ροζ Σκακιέρα της Κατερίνας Γιαμά (εκδόσεις Bookstars)

Υπάρχουν ακραία σημεία στον έρωτα; 
Σ’αυτό απαντά η «Ροζ σκακιέρα»… 

Ένα «πρελούντιο» για την απολυτότητα του έρωτα, την καταστροφική εμμονή του και το μακρινό όνειρο της συντροφικότητας. Ο θάνατος που κλείνει τριπλό «ραντεβού» με τους ήρωες, δεν είναι παρά ο καθρέπτης της ύπαρξής τους θρυμματισμένος από τη «γροθιά» της σύγχρονης πραγματικότητας και της ωμής εικόνας της. 

Μιας εικόνας που ο φόβος την ασχημίζει, εξουδετερώνοντας την ομορφιά των χρωμάτων της και μετατρέποντας την ψυχή σε διπλή αρένα.

Παραγγελίες στο:
http://www.bookstars.gr/User/BookDetails.aspx?Id=TDT1W70U9K9t7knd6IBHlg%3d%3d&CId=HgAViWA5%2bUg%3d

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η κρίση για τους πολλούς οδηγεί σε μεγαλύτερο πλουτισμό τους λίγους

Ενώ οι λαοί της Ευρώπης δοκιμάζονται από τη φιλελεύθερη πολιτική της "λιτότητας", για κάποιους αυτή αποτελεί στοιχείο μεγαλύτερου πλουτισμού.  

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UΒS για τα ατομα εξαιρετικά ψηλού πλούτου (Ultra High Net Worth Individuals - UHNWI), με προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων (εξαιρουμένης της κύριας κατοικίας), η αύξηση του αριθμού τους ήταν θεαματική στην Ευρώπη: ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 58.000 (με αύξηση σχεδόν 9% από πέρυσι) και ο συνολικός τους πλούτος ξεπέρασε τα 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια (αυξανόμενος κατά πάνω από 10% σε σχέση με πέρυσι). 

Η Ευρώπη μαζί με την Βόρειο Αμερική ήταν οι ατμομηχανές φέτος της αύξησης του αριθμού των UHNWI παγκοσμίως, κάτι που ίσως να λέει πολλά για τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Δύση. 

Οι 455 Έλληνες που συμπεριέλαβε η έκθεση της UΒS ως UHNWI το 2012, φέτος έφτασαν τους 505 (αύξηση 11%) , ενώ η συνολική αξία της περιουσίας τους ανέβηκε κατά 20%, από τα 50 στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου από τα 37 στα 45 δισεκατομμύρια Ευρώ). Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό (μαζί με την Γερμανία την Ρουμανία και την Πορτογαλία) στην ΕΕ και την μεγαλύτερη αύξηση της αξίας της περιουσίας των μεγιστάνων στην Ευρώπη μετά την (επίσης υπό καθεστώς λιτότητας) Ρουμανία.