Την Τρίτη 28 Απριλίου, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο θα αναλάβει το σύνολο της αύξησης, καθώς οι άλλοι δύο μέτοχοι, ΔΕΗ και Εθνική Τράπεζα, δεν φαίνεται ότι θα συμμετέχουν. Τέτοια ρύθμιση είχε γίνει και στο παρελθόν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως φαίνεται και τα δυο κόμματα δεν έχουν κάποια άλλη πρωτότυπη λύση να προωθήσουν εκτός από την πληρωμή των λαθών της και της ανικανότητάς τους από το δημόσιο "κορβανά".
Σύμφωνα με τη Καθημερινή, η ΛΑΡΚΟ έχει δηλώσει αδυναμία εξόφλησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, όπως και σε σειρά προμηθευτών. Οι ζημίες της για το έτος 2008 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 90 εκατ. ευρώ, καθιστώντας δύσκολο το εγχείρημα της αναζήτησης "στρατηγικού" επενδυτή. Η ηγεσία του ΥΠΕΘΟ φέρεται να βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τρία επενδυτικά σχήματα εγχώριων και ξένων Ομίλων, τα οποία όμως θα προτιμούσαν να την αγοράσουν "ελεύθερη" από χρέη. Ούτως ή άλλως η εταιρεία είναι ενα προσοδοφόρο φιλέτο και λόγω θέσης στη παγκόσμια αγορά, αλλά και λόγω υπεραξιών που προκύπτουν. Η κυβέρνηση βάζει σαν βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της πώλησής της τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αφού προηγουμένως τα τελευταία χρόνια με την έγκρισή της η εταιρεία προχώρησε σε αθρόες προσλήψεις. Η μακροπρόθεσμη ρύθμιση της τιμής του ρεύματος που καταναλώνει η εταιρεία είναι το επόμενο ζήτημα, στο οποίο σκόνταψαν κατά το παρελθόν όλες οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της Λάρκο. Αλλλά γιατί οι "φωστήρες" της φιλελευθεροποίησης δεν "βλέπουν" τι κάνουν οι ανταγωνιστές της εταιρείας αλλού? Προχωρούν σε ιδιοπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν μια τέτοια προοπτική για την εταιρεία?
Αειφόρος ανάπτυξη σημαίνει ότι οι ανάγκες της παρούσας γενιάς καλύπτονται χωρίς να υποθηκεύεται η ικανότητα των επόμενων γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Αποσκοπεί στη διασφάλιση της ικανότητας της γης να ευνοεί όλες της μορφές ζωής και βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας των φύλων, της αλληλεγγύης, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων της ελευθερίας και της ισότητας ευκαιριών για όλους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου