(*) Από την σχετική ανακοίνωση του κ.Βασίλειου Βισβίνη, Γυμνασιάρχη στο Συνέδριο της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών "Η Εύβοια στην 3η χιλιετία" 16-18 Νοεμβρίου 2001
"Οι υπαρκτοί και δεδομένοι αρχαιολογικοί χώροι της Αυλίδας είναι:
1. Το Μεγάλο Βουνό ..... Την κορυφή του επιστέφουν πλείστες όσες αρχαιότητες (ερείπια αρχαίων κτισμάτων, ερειπωμένα τείχη της ακροπόλεως της αρχαίας Αυλίδας, το Διατείχισμα του Σαλγανέως κ.α)
2. Ο Βεσαλάς ή Νησί, χαμηλός ασβεστολιθικός όγκος, στη ράχη του οποίου υπάρχει το πανάρχαιο φρούριο της Αυλίδας, κτισμένο από απελέκητους λίθους. Ο Βεσαλάς βρίσκεται απέναντι από τη ΝΑ πλαγιά του Μεγάλου Βουνού.
3. Η μικρή κοιλάδα της αρχαίας Αυλίδας......Εκεί βρίσκονται τα θεμέλια του ερειπωμένου ναού της Αυλιδείας Αρτεμίδος, η Ιερή Κρήνη, τα μεγάλα και οργανωμένα αγγειοπλαστεία και κηροπλαστεία, το Καταγώγιον (κατάλυμα ξένων)
4. Η Σχινέζα, μικρή κοιλάδα ΝΔ του Μεγάλου Βουνού........κέντρο κεραμευτικών και εργαστηρίων επεξεργασίας του αργίλου.
5. Πλατύ πηγάδι στις παρυφές του Βαθέως Αυλίδος......"Αγαμεμνόνειον φρέαρ"
6. Η Ριτσώνα, που συμπίπτει και ταυτίζεται απόλυτα με την αρχαία Μυκαλησσό. Εκεί υπήρχε τοι μεγαλύτερο νεκροταφείο της αρχαίας Βοιωτίας, που λειτούργησε από τον 8ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ."
Αειφόρος ανάπτυξη σημαίνει ότι οι ανάγκες της παρούσας γενιάς καλύπτονται χωρίς να υποθηκεύεται η ικανότητα των επόμενων γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Αποσκοπεί στη διασφάλιση της ικανότητας της γης να ευνοεί όλες της μορφές ζωής και βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας των φύλων, της αλληλεγγύης, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων της ελευθερίας και της ισότητας ευκαιριών για όλους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου