Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Ευβοϊκός ενώνει τους νομούς Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής και Εύβοιας και μπορεί να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας, συνεργασίας και μοχλό αειφορίας για όλες τις αναφερόμενες περιοχές. Μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη αυτών των περιοχών, αλλά και στη δική του εμπεριέχονται όλα σχεδόν τα αρνητικά σημεία της ιστορικής ανάπτυξης της χώρας μας. Χαρακτηριστικά:
  • Ρυπαίνεται από αστικές, αγροτικές και βιομηχανικές πηγές (βλ πρόσφατη καταδίκη ΕΑΒ, Μαϊλης, ΕΛ-ΛΑΝ, Βιολέξ, για ρύπανση Ασωπού, περίπτωση ΛΑΡΚΟ, Αλιβέρι κλπ)
  • Έχει προβλήματα υπεραλίευσης
  • Παρά την ύπαρξη ιστορικών λουτροπόλεων, ιαματικών πηγών γνωστών από την αρχαιότητα, αρχαιολογικών μνημείων, ιστορικών τοποθεσιών, σημαντικών περιοχών φυσικού κάλλους και άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα την ανάπτυξη που του αρμόζει
  • Οι κάτοικοι των πόλεων και χωριών που βρέχει αντιμετωπίζουν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα.

Το ιστολόγιο μας είναι ανοικτό σε κάθε συνεργασία με φίλους της αειφόρου ανάπτυξης από όλες τις περιοχές του Ευβοϊκού. Μην διστάσεται να στείλεται παρατηρήσεις, τεκμηριωμένες καταγγελίες, ιδέες και προτάσεις συνεργασίας (Θα απαντήσουμε σε ολες, θα δημοσιεύσουμε όλα τα σχετικά υλικά και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη παρουσία μας και την παρέμβασή μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: