Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Άμεση μεταφορά των Φυλακών Χαλκίδας

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Χαλκίδας (Νεάπολη) θέτουν και ξανά θέτουν το αίτημα τους για την μεταφορά  των φυλακών σε άλλο πιο πρόσφορο μέρος (από άποψη ασφάλειας, πολεοδομίας αλλά και συνθηκών κράτησης για τις εκατοντάδες κρατούμενους) και την μετατροπή του χώρου που θα απελευθερωθεί σε πάρκο πρασίνου. 
Κανείς μα κανείς αρμόδιος μέχρι σήμερα δεν έκανε ένα σοβαρό βήμα για να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες για το θέμα. Υπογραφές των κατοίκων μαζεύτηκαν ουκ ολίγες φορές. Αλλά "στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα", όπως λέει και η γνωστή παροιμία. 
Έρχεται λοιπόν σήμερα ο Διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας και με έγγραφό του αναφέρει ότι: "Πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή είναι έτοιμη να ‘εκραγεί’ με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά της. Παρακαλούμε, όπως, αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω, να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα κατάστημα κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε"
Ίσως είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην μεταφορά τους μετά από κάποια (είναι και η οικονομική στενότητα και η γνωστή γραφειοκρατία βλέπετε) χρόνια...


Περισσότερα: Καθημερινή http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/01/2012_425102  αλλά και σε άλλα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: