Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ 9ΟΥ ΠΤ ΟΕΕ



Η διοίκηση του τοπικού τμήματος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του  Οικονομικού Επιμελητηρίου μόλις δυο βδομάδες πριν τις ερχόμενες εκλογές «θυμήθηκε» ένα από τα πολλά οικονομικά και κοινωνικά θέματα της περιοχής μας – την εγκατάσταση νέων διοδίων πρόσβασης στην  Εύβοια - και έσπευσε να βγάλει μια προεκλογική ανακοίνωση, συγχαρητήρια ! Το θέμα αυτό υπάρχει εδώ και μήνες, όμως η διοίκηση σιωπούσε και μόνο προεκλογικά το επέλεξε ως το πλέον κατάλληλο για ψηφοθηρία της τελευταίας στιγμής. Όχι μόνο σιωπούσε αλλά και αδρανούσε απέναντι στα τεράστια προβλήματα του κλάδου και της Εύβοιας – Βοιωτίας.
Ποια ήταν η παρέμβαση της τοπικής διοίκησης για την ανεργία, την εγκατάλειψη του νομού από της συγκυβέρνηση, την έλλειψη επενδύσεων, τα χαράτσια, το αδιέξοδο που βιώνουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νομού, τις απανωτές αλλοπρόσαλλες φορολογικές αλλαγές; Θα μπορούσε η τοπική διοίκηση του 9ου περιφερειακού τμήματος ΟΕΕ (Εύβοια – Βοιωτία) να κάνει τουλάχιστον ένα απολογισμό πεπραγμένων όχι μόνο για τα μέλη της αλλά και για όλη τη κοινωνία που βιώνουν τα τραγικά αδιέξοδα της πολιτικής των μνημονίων. Δεν τόλμησε και δεν μπορεί. Γιατί είναι δέσμια των κομματικών εντάξεων σε αυτή τη πολιτική.
Για αυτό καλούμε τους οικονομολόγους που εργάζονται σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να στηρίξουν στις εκλογές του ΟΕΕ την Συνεργασία Ανεξάρτητων Λογιστών Οικονομολόγων Στερεάς για να γίνει το ΟΕΕ ένας  ζωντανός  οργανισμός,  συνεισφέροντας  και  παρεμβαίνοντας   δημιουργικά   στην  οικονομική  ζωή  της  περιοχής, αγωνιζόμενο μαζί με όλο το κλάδο μας, τους εργαζόμενους και άνεργους της περιοχής για μια νέα οικονομική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: