Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόστιμα για καθυστερήσεις λειτουργίας βιολογικών στην Ανατολική.Αττική (*)

(*) Από το: www.news247.gr
Οι νέες δημοτικές αρχές των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Αρτέμιδας-Σπάτων έρχονται αντιμέτωπες με το ζήτημα της επιβολής προστίμων από την ΕΕ για παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας για την διαχείριση λυμάτων καθώς έχουν παρέλθει όλες οι προθεσμίες για την κατασκευή και λειτουργία βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.
Το πρόστιμο που έχει εισηγηθεί η ΕΕ σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ στις 20/11/2013.
Είναι  ύψους 47.462 ευρώ ανά ημέρα (συν εφάπαξ πρόστιμο  11,514 εκ ευρώ)  μέχρι την πλήρη συμμόρφωση των παραπάνω Δήμων, κάτι που σημαίνει περίπου 16,9 και πλέον εκατομμύρια ευρω κάθε χρόνο!
Δεδομένου μάλιστα ότι  απαιτούνται τουλάχιστον 3 και πλέον χρόνια για την ολοκλήρωση τέτοιων έργων, σημαίνει τουλάχιστον 50,5  εκατομμύρια ευρώ ( συν εφάπαξ 11,514 εκ ευρώ), δηλαδή συνολικά 62 εκ ευρώ πρόστιμα μόνο για την ερχόμενη πρώτη τριετία!
Μάλιστα βάσει πρόσφατης ΚΥΑ (ΦΕΚ 2113Β της 01-08-2014) το πρόστιμο αυτό προβλέπεται με απόφαση του ΥΠΕΣ να παρακρατηθεί από τις δόσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων κάτι που θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών τους δήμους με την μη καταβολή ακόμη και μισθοδοσίας μόνιμων υπαλλήλων ή θα μετακυλιστεί στους δημότες μέσω των ´ανταποδοτικών´τελών.
Διαβάστε περισσότερα στο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: