Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη του χωρισμού της Εκκλησίας απο το κράτος

Σύμφωνα με μελέτη του Μαρτίου 2016 που αναφέρεται στο έτος 2015 οι φορολογούμενοι πληρώνουν μισθούς 9298 παπάδων και 336 εκκλησιαστικών ! υπαλλήλων αλλά μόνο 8071 γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας. Φαίνεται ότι το Δημόσιο ενδιαφέρεται πιο πολύ για την "πνευματική" υγεία των πολιτών σε σύγκριση με την υλική. Αυτό γίνεται περισσότερο κατανοητό αν δεί κανείς ότι το Δημόσιο απασχολεί περισσότερους μουσικούς (434), απ' ότι ερευνητές/ειδικούς επιστήμονες (405). 
Παράλληλα κάπου δεκατρείς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εμπίπτουν σε μια μυστηριώδη κατηγορία "Δεν έχει οριστεί κατηγορία προσωπικού". 
Ο χωρισμός της θρησκείας απο το κράτος θα έφερνε σημαντική δημοσιονομική ανακούφιση (αφού οι πιστοί όλων των θρησκειών θα μπορούσαν μόνοι τους να συντηρούν τους θρησκευτικούς τους λειτουργούς) και θα ανακούφιζε όχι μόνο το κρατικό προϋπολογισμό αλλά και όλους τους πολίτες που αναγκαζόνται να ζούν το σύγχρονο παραλογισμο μιας εξουσίας που αξιοποιεί "τα κατά συνθήκη" ψεύδη και κοροϊδεύει τους πολίτες της (αγιασμοί σε έργα, θρησκευτικά στα σχολεία, αεροπλάνα για να φέρουν το "άγιο" φως και πάει λέγοντας)
Δείτε αναλυτικά στη: Μελέτη ανθρώπινου δυναμικού ΔΤ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: