Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Εύβοια: Φωτιές, τροχαία, πλημμύρες και τι άλλο?

Η εγκατάλειψη της Εύβοιας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την κατάντησε έρμαιο εμπρηστών χθες και της βροχής σήμερα.
Η Εύβοια βουλιάζει, γιατί λείπουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, η πολιτική για τη προστασία της και την ανάπτυξή της.
Αντί αυτών είχαμε τριάντα χρόνια τώρα πελατειακές,ψηφοθηρικές και μικροκομματικές επιλογές και έλλειψη πρωτοβουλιών, οράματος και πολιτικής ευθύνης.
Το 2007 κάηκαν άνθρωποι στις φωτιές, φέτος το καλοκαίρι πνίγηκαν στις παραλίες άλλοι συμπολίτες μας, σταθερά ο νομός κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις πανελλαδικά σε τροχαία ατυχήματα (αλλά και στην ανεργία),από τις πρόσφατες πλημμύρες έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και κανένας μέχρι σήμερα δεν παραιτήθηκε από καμία δημόσια θέση για όλα αυτά. Προτιμούν τις καρέκλες και τις δηλώσεις "συμπαράστασης" και "συμπόνοιας". Τη στιγμή που οι ίδιοι με τις πράξεις ή και την έλλειψη πράξεων είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά. Οι επισκέψεις σε εγκαίνια (και συνήθως πρόωρα), βαφτίσια, αρραβώνες, γάμους, κηδείες δεν είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουν, ούτε εκλέχτηκαν για αυτό. Ίσως στις εκλογές που έρχονται οι ψηφοφόροι θα πρέπει να σκεφτούν πολύ ποιόν να προτιμήσουν. Αλλιώς θα είναι και αυτοί υπεύθυνοι για ότι έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: