Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Βαρέα μέταλλα στο νερό της λίμνης του Μαραθώνα


Νικέλιο και άλλα βαρέα μέταλλα έχει η λίμνη του Μαραθώνα σύμφωνα με τους μελετητές της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο Γιώργος Πάντζας κατέθεσε, χθες, ερώτηση στη Βουλή στην οποία αναφέρει την ανακοίνωση των μελετητών που έγινε στην τελευταία συνάντηση φορέων στο υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχείριση του νερού στην Αττική.

Εκεί δήλωσαν ότι η ρύπανση οφείλεται "στην πρόδρομη πίεση από τις μεταφερόμενες ποσότητες νερού από τον ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα Οινοφύτων - Βοιωτίας (Ασωπός) ". Δηλαδή, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, η ρύπανση που προκλήθηκε στον Ασωπό μεταφέρεται υπογείως μέσω του νερού και μπορεί να φτάσει πλέον στις βρύσες των κατοίκων της Αττικής. Παράλληλα, εξασθενές χρώμιο εντοπίστηκε στο δίκτυο του Ωρωπού, ύστερα και από ιδιωτική μέτρηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο.

Στο νερό του δικτύου ύδρευσης εντοπίστηκαν 8 μg/l εξασθενούς χρωμίου καθώς και υψηλές συγκεντρώσεις κολοβακτηριδίων με το ιδιωτικό εργαστήριο να αποφαίνεται στα συμπεράσματά του ότι το νερό είναι ακατάλληλο για την ύδρευση.
Πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=718628

Δεν υπάρχουν σχόλια: