Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ένα καλό νέο: Οι ΑΠΕ ξεπερνούν την πυρηνική ενέργεια στις μεγάλες οικονομίες (*)

(*) Από την Ναυτεμπορική
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) έχουν ξεπεράσει την πυρηνική στην παροχή ηλεκτρισμού σε χώρες που αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με νέα έκθεση προόδου της παγκόσμιας πυρηνικής βιομηχανίας.
Αν και η παγκόσμια παραγωγή πυρηνικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 2,2% το 2014, η ηλιακή ενέργεια αυξήθηκε κατά 38 τοις εκατό και η αιολική κατά ένα δέκατο, αναφέρει η έκθεση.
Μεταξύ των οκτώ μεγαλύτερων οικονομιών όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξαιρουμένων των υδροηλεκτρικών φραγμάτων, έχουν ξεπεράσει την ατομική ενέργεια στην παροχή ηλεκτρισμού είναι ηΚίνα, η Ινδία και η Ιαπωνία, η οποία έχει διακόψει τη λειτουργία όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011. Η Βραζιλία, η Γερμανία, το Μεξικό, η Ολλανδία και η Ισπανίασυμπληρώνουν τη λίστα.
Στη Βρετανία, η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής, ξεπέρασε την πυρηνική για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, αναφέρει η έκθεση, ενώ στις ΗΠΑ το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν 13 τοις εκατό, από 8,5% το 2007.
Διαβάσετ περισσότερα στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: