Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής Ταμυναίων

Ο δημοτικός σύμβουλος Ταμυνέων, Γιώργος Κατσαμάγκος, κάνει λόγο για μια σειρά αυθαιρεσιών από την πλευρά της δημοτικής αρχής:
"Η ιστορία ξεκινά με την 88/83 απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο που εγκρίνει την ανάθεση κατασκευής ΚΕΠ στο δήμο Ταμυνέων προϋπολογισμού 186.074€.

Σκάνδαλο Νο1: Μετά πέντε μήνες παραποιώντας την ως άνω απόφαση κατασκευάζονται δύο έργα, το ΚΕΠ και -κατά παράβαση του συντελεστή- ένας ακόμα όροφος στο δημαρχείο προϋπολογισμού 826.710€. Το αυθαίρετο κτίστηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα παράνομα.

Σκάνδαλο Νο2: Το 2005 η Νομαρχία παραχωρεί αυθαίρετα το μισό δρόμο (!) για να αυξηθεί το οικόπεδο και να νομιμοποιηθεί το αυθαίρετο. Το 2009 υλοποιείται η απόφαση του Νομάρχη. Ο δρόμος κλείνει, λέγοντας ότι στο εναπομένον τμήμα θα γίνει μονόδρομη πρόσβαση. Όλες οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι λόγω της κλίσης μόνο σκαλοπάτια μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση. Συνεπώς αποκόπτεται η οδική πρόσβαση σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης.

Σκάνδαλο Νο3: Το οικόπεδο που απέκτησε ο δήμος θα έπρεπε να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και τίποτε άλλο. Είδαμε όμως ξαφνικά να καταλαμβάνεται από ένα περίπτερο πάνω σένα βάθρο δήκι ανδριάντος. Ο υπόλοιπος χώρος μεταβλήθηκε αυτόματα σε πάρκιγκ.

Έλεος Πολεοδομία, Νομάρχη, Περιφερειάρχη. Όλα έχουν κάποια όρια. Έλεος Αλιβεριώτες κάποτε πρέπει να έχετε και σεις άποψη για τον τόπο σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: