Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ο Π.Σ. ΤΑΝΑΪΣ για το εξασθενές χρώμιο στο Δήμο Μεσσαπίων

Το νερό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δημόσια αγαθά και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθούμε στη ζωή.
Πρέπει να το φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού.
Οι πολίτες της Μεσσαπίας παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση των υψηλών ποσοστών εξασθενούς χρωμίου που βρέθηκαν μετά από τις αναλύσεις νερού σε 17 σημεία του δήμου Μεσσαπίων από το τμήμα γεωλογίας και γεωπεριβάλλοντος του πανεπιστημίου Αθηνών.
Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές (τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση) να ενημερώσουν υπεύθυνα για την κατάσταση.
Αντί να ενημερώσουν και να πάρουν μέτρα, στις 22 Ιουνίου ο αντινομάρχης κ. Αδάμ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία δίνει στην δημοσιότητα αναλύσεις για το ολικό χρώμιο και όχι για το εξασθενές από διαφορετικά σημεία, στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.
Στην ίδια προσπάθεια συμμετέχει και ο κ. δήμαρχος ο οποίος φέρει σημαντική ευθύνη για τη μετατροπή της Μεσσαπίας σε ξέφραγο αμπέλι.
Εγκρίνει εδώ και πολλά χρόνια τις προσχηματικές και απαράδεκτες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που καταθέτει η ΛΑΡΚΟ χωρίς καμία αντίρρηση.
-Μεγάλες εκτάσεις είναι περιβαλλοντικά κατεστραμμένες και χωρίς ίχνος αποκατάστασης από την πλευρά της εταιρίας.
-Η περιοχή μας είναι ευάλωτη και μετατρέπεται σταδιακά σε τεράστια χωματερή. Θυμίζουμε την προσπάθεια της ΛΑΡΚΟ να δεχθεί ρευστή λυματολάσπη.
-Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις από τη συγκεκριμένη κρατική εταιρία και στοιχεία για το αν η εξορυκτική της διαδικασία μπορεί να μολύνει με εξασθενές χρώμιο.
-Γιατί δεν έχει πάρει μέτρα για την περιφρούρηση και φύλαξη των χώρων εξόρυξης που έχουν ανοίξει το δίαυλο επικοινωνίας με τον υδροφόρο ορίζοντα.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Εκπόνηση αναλυτικής υδρογεωλογικής μελέτης
Χαρτογράφηση των ρυπασμένων περιοχών, προσδιορισμό όλων των ρύπων, ανόργανων και οργανικών και των ρυθμών μεταφοράς τους στα υπόγεια νερά, έλεγχο όλων των γεωτρήσεων και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων.
Να προσδιορισθούν οι πηγές της μόλυνσης και να ληφθούν μέτρα αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα με καταλογισμό του κόστους στους υπεύθυνους, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την περιβαλλοντική ευθύνη.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ :
ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΜΙΑ ΥΓΙΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ «ΤΑΝΑΪΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: