Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τι και ποιές "επενδύσεις" είναι πραγματικές επενδύσεις?

Η κατευθυνόμενη και αργυρώνητη "ενημέρωση" που έχει ως πηγές διάφορα κέντρα εξουσίας παρουσιάζει την αιτία των σύγχρονων προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας στη έλλειψη επενδύσεων. Αλήθεια αλλά όχι μοναδική.

Προτείνει δε ως "μαγικό" φάρμακο την "διόρθωση" των ελλειμάτων στη σφαίρα της κυκλοφορίας του κεφαλαίου και "κρύβει" - όσο μπορεί να κρύψει - τη σφαίρα της παραγωγής. Αυτό είναι και η "αχίλλειος πτέρνα" της. Λείπουν από την Ελλάδα οι επενδύσεις που δημιουργούν υψηλή προστιθέμενη αξία, επενδύσεις πραγματικά νέων τεχνολογιών και πραγματικής αειφορίας.
 
Δεν χρειαζόμαστε κύριοι νεοφιλεύθεροι οικονομολόγοι και παπαγάλοι των ΜΜΕ "επενδύσεις" στην σφαίρα της κυκλοφορίας του κεφαλαίου αλλά στη σφαίρα της παραγωγής. 
Ούτε στην παλιά οικονομία που ανακυκλώνει τα προβλήματα των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι αναγκαίες για την χώρα. 

Θέλουμε επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, επενδύσεις που θα φέρουν πίσω στη χώρα όχι μόνο περισσότερη προστιθέμενη αξία αλλά και όλα τα μυαλά που έχουν αφήσει τη μιζέρια και τη κακομοιριά της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

 Έχετε τέτοιο σχέδιο? Δυστυχώς όχι. Αφήστε τότε την αγορά πραγματικά να "διορθώσει" την κατάσταση. Αλλά αυτή η διόρθωση θα είναι και "διόρθωση" του κοινωνικού-οικονομικού κατεστημένου σας.
Αυτό είναι που φοβάστε? Αν είστε πραγματικά συνεπείς αφήστε την κατάσταση να προχωρήσει με τους νόμους της "αγοράς" που τόσο έχετε υμνήσει. 
Εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε και χωρίς εσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: