Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μιζέρια και κακομοιριά - δεν ειναι αυτο που ζητούν οι πολίτες !


Σε λιγότερο απο 30 μερες θα γίνουν οι εκλογές για τη τοπική αυτοδιοίκηση και ουσιαστικά μέχρι σήμερε κανένας υποψήφιος δεν έχει ανακοινώσει πλήρη συνδυασμό, έστω + ή - 10%. Τι σημαίνει αυτό? ¨οτι όλοι έχουν προβλήματα στελέχωσης. Και καλά, αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δικαιολογημένα, αλλά οι υπόλοιποι? Όλοι αυτοί που εύκολα μπορούσαν κα κάνουν κριτική και να μείνουν κάθε φορά στο απυρόβλητο, χρησιμοποιώντας τον εύκολο λαϊκισμό και την χρήση κάποιων μύθων "πρωτοπορίας", "προοδευτικότητας", "αντικειμενικότητας"? Γιατί και αυτοί έχουν προβλήματα? Γιατί η στείρα άρνηση και μόνο δεν φτάνει, η κριτική πρέπει να συνοδεύεται και από προτάσεις, άμεσες, πραγματοποιήσιμες και κατανοητές στο μέσο πολίτη.
Σίγουρα ο τελευταίος έχει κουραστεί από όλα αυτά και την έλλειψη αυτού που θέλει για να έχει μια καλλίτερη ζωή. Θέλει λύσεις εδώ και τώρα. Για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, το κυκλοφοριακό, τον ασύδοτο καταναλωτισμό, την δήθεν "σοβαροφάνεια", τη δήθεν λατρεία της πόλης και του νομού, την ποιότητα ζωής. Και κανένας από αυτούς - τους υποψήφιους - δεν μπορεί να τη δώσει. Αντίθετα όλοι μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι λειτουργούν βάσει προσωπικών συμφερόντων και μικροπολιτικών.
Τα τοπικά προβλήματα και η τοπική ευημερία απαιτούν τοπική συνεννόηση και συνεργασία όλων των πολιτικών σχηματισμών και κοινωνικών ομάδων ή τέλος πάντων αυτών που έχουν - ή θέλουν να λένε ότι έχουν - προοδευτική αντίληψη. Χωρίς αυτή τη τοπική συνεννόηση, τα προβλήματα της κάθε περιοχής θα εξακολουθούν να λιμνάζουν και το πολιτικό σκηνικό και κοινωνικό "γίγνεσθαι" θα παραμένουν εγκλωβισμένα σε λογικές της δεκαετίας του 80.
Δεν νομίζεται κύριοι υποψήφιοι ότι είναι καιρός να απεγκλωβιστούμε απο αυτό το φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά? Έχετε το θάρρος να αφήσεται κατα μέρος τις προσωπικές φιλοδοξίες και μικροσυμφέροντα και να συζητήσετε μεταξύ σας για το πως θα αλλάξουμε τη πόλη?
Για αυτό χρειάζεται ενας υπερκομματικός συνδυσαμός, χωρίς "πεφωτισμένους" - αυτοί έχουν απο καιρό τελειώσει για το κοινωνικό γίγνεσθαι - αλλά με επικεφαλής που ανιδιοτελώς θα εργαστούν για το καλό της τοπικής κοινωνίας και θα μπορούν να δεχτούν τη συλλογική αρχηγία και τη κυκλική εναλλαγή στην εξουσία. Αλλιώς θα είσαστε ανάξιοι της αποστολής πυ θέλουμε ακόμη να πιστεύουμε ότι ονειρεύεστε.....
Υπάρχει ακόμη καιρός μέχρι το Σάββατο που έρχεται. Αλλιώς όλοι θα είσαστε ά (να) ξιοι της μοίρας σας..............

Δεν υπάρχουν σχόλια: