Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η σύγχρονη κρίση απαιτεί ριζικές ανατροπές

Η κρίση υπάρχει όχι μόνο στα δημοσιονομικά, στην οικονομία και στην πολιτική διακυβέρνηση, αλλά και στη κοινωνία, στο "βαθύ" πολιτικό κατεστημένο και στους εκφραστές του. Διαβάστε τι ανακοινώθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων

  • «Η χώρα διέρχεται μία πολυεπίπεδη και γενικευμένη κρίση ήθους και αξιών και όχι μόνο οικονομική και πολιτική. Αντίπαλοι δεν είναι μόνο "οι κακοί δανειστές", είναι, κυρίως, όλες εκείνες οι πρακτικές που συνειδητά καθοδήγησαν μία ολόκληρη κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο» 
  • «Οι πολιτικοί μας παρουσιάζονται αναποτελεσματικοί, παρόλο που είναι ευφυείς και μορφωμένοι διότι χαρακτηρίζονται από διγλωσσία, αλαζονεία και εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας» (Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός)
  • «Από ψυχική άποψη το πολιτικό προσωπικό είναι σοβαρά ανεπαρκές και δεν μπορεί να ηγηθεί της κοινωνίας»... «έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και αρνείται την πραγματικότητα κατασκευάζοντας δική του» (Γιώργος Μουσσάς,  καθηγητής ψυχιατρικής)

Τα συμπεράσματα δικά σας....


Δεν υπάρχουν σχόλια: