Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Στη “Χιλιαδού” το βραβείο «Καλύτερης Ευρωπαϊκής Kινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022»


Το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Kινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022 απέσπασε η παραλία Χιλιαδού στην οποία έγιναν γυρίσματα γυρίσματα της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης», του Σουηδού Ρούμπεν Έστλουντ (Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών). Η βράβευση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commission (EUFCN) πραγματοποιήθηκε στην 73η Μπερλινάλε, στο πλαίσιο του European Film Market. 

Η βράβευση δείχνει την δυνατότητα που έχει η Εύβοια να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους γεγονότα που μπορούν να προωθήσουν την τουριστική ταυτότητά, τους τουριστικούς πόρους και το τουριστικό της προϊόν.


Όλες οι φωτο από www.naftemporiki.gr/culture/
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τις ευχαριστίες  του σε όσες και όσους συμμετείχαν στην διαδικτυακή ψηφοφορία. Οι άλλες τέσσερις υποψηφιότητες ήταν από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Κροατία.

Είναι η δεύτερη φορά που η χώρα μας βραβευεται ως καλύτερη κινηματγραφική ευρωπαϊκή τοποθεσία από το 2017 που καθιερώθηκαν αυτά τα βραβεία. Το 2018, ε'ιχε λάβει η Κέρκυρα για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «The Durrells». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: