Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ο Σύλλογος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών για το συγκρότημα Γεωργιάδη


Το Δ.Σ. του Συλλόγου διπλωματούχων αγρονόμων και τοπογράφων μηχανικών της Εύβοιας, μετά από συζήτηση του θέματος που προέκυψε για το συγκρότημα Γεωργιάδη κατέληξε σε μία ενιαία και συνολική πρόταση για τη σωτηρία του, παίρνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα
Η πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου έχει τέσσερις άξονες: 
α) Άμεση τροποποίηση του σχεδίου πόλης με στόχο να μην ρυμοτομούνται και να αναδεικνύονται τα υφιστάμενα κτήρια, με ήπιους όρους δόμησης και με χρήσεις συμβατές με την ιστορικότητα του τόπου.
β) Εκτός των κτηρίων που χαρακτηρίζονται ως μνημεία, πρέπει να διατηρηθεί απαραίτητα και το κτήριο στο μέτωπο της Εθνικής Οδού, το οποίο οριοθετεί όλο το συγκρότημα Γεωργιάδη και το προστατεύει από την όχληση λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής (ΚΤΕΛ, κόμβος περιφερειακής οδού, κλπ.).
γ) Σε συνεννόηση με τις αρχιτεκτονικές σχολές να προταθούν διπλωματικές εργασίες για την ανάδειξη των κτιρίων του συγκροτήματος με προτάσεις για την επανάχρησή τους και για την ανέγερση κτιρίων προς εκμετάλλευση με στόχο την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.
δ) Με βάση τα παραπάνω να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ώστε να οριστικοποιηθούν οι λύσεις για τον τρόπο δόμησης και αξιοποίησης του συγκροτήματος Γεωργιάδη συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: