Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Χειραγώγηση του libor και από Deutsche Bank, Citigroup, HSBC, UBS και RBS

Η Barcleys...δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση στην έρευνα των αρχών για τις ύποπτες διατραπεζικές πρακτικές στα επιτόκια, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Αρχή Τραπεζικών Υπηρεσιών της Βρετανίας.«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι αυτή ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση. Θα ακούσετε πολλά περισσότερα γι’ αυτό σε εύθετο χρόνο», τόνισε η επικεφαλής των υπηρεσιών ελέγχου της FSA, Τρέισι Μακντέρμοτ, στην ετήσια σύνοδο της υπηρεσίας. Έχουν δρομολογηθεί πολλαπλές έρευνες, τόνισε η Μακντέρμοτ. 
Πάνω από δέκα άλλες τράπεζες βρίσκονται στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν εδώ και καιρό στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, οι διωκτικές αρχές κατά του οικονομικού εγκλήματος. 
Η έρευνα αφορά τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Citigroup, η HSBC, η UBS και η Royal Bank of Scotland. 
http://www.express.gr/news/world/622721oz_20120702622721.php3
Ο εποπτικός μηχανισμός στη Γερμανία (BaFin) έχει ξεκινήσει την έρευνά του για την Deutsche Bank, για να διαπιστωθεί, εάν υπήρξε χειραγώγηση των διατραπεζικών επιτοκίων, ανέφεραν στις 6/7/12 «δύο καλά πληροφορημένες πηγές», μιλώντας όμως ανωνύμως, στο Ρόιτερς.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/07/2012_450945
Από ότι φαίνεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και οι τράπεζες είχαν στήσει μεγάλο πάρτι κερδοσκοπίας χειραγωγώντας τα επιτόκια και χρησιμοποιώντας το πλαίσιο λειτουργίας του οικονομικού φιλελευθερισμού  διεθνώς. Η Ελλάδα και ο λαός της είναι από τους μεγάλους χαμένους της ιστορίας αυτής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: