Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αξίζει να γιορτάζετε την 8η Μάρτη και να κλείνετε τα μάτια σας στο αίσχος της σύγχρονης κοινωνίας;

Το Νότιο Σουδάν επιτρέπει σε μαχητές του να βιάζουν γυναίκες σαν ανταμοιβή ώστε να μην τους πληρώνει, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για μία από τις πιο φρικιαστικές καταστάσεις στον πλανήτη, μεταδίδει το Al Jazeera.
«Έχουμε πληροφορίες ότι οι πολιτοφυλακές οι οποίες δρουν πλάι-πλάι με τον Απελευθερωτικό Στρατό του Λαού του Σουδάν (SPLA), έχουν συνάψει συμφωνία να βιάζουν ως μέσο πληρωμής, ενώ τα ίδια εγκλήματα διαπράττει και η αντιπολίτευση" ανέφερε το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
«Έτσι μεγάλο μέρος των νεολαίων των πολιτοφυλακών κλέβει ζώα και προσωπική περιουσία ανθρώπων, βιάζει και απάγει γυναίκες και κορίτσια σαν μορφή πληρωμής», πρόσθεσε.
Ο υπεύθυνος του διπλωματικού τμήματος του Al Jazeera τόνισε ότι "η κρίση στο Σουδάν είναι μια κρίση που έχει διαφύγει από τα ραντάρ της παγκόσμιας δημοσιότητας".
Το Νότιο Σουδάν κέρδισε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν το 2011, ωστόσο από τον Δεκέμβριο του 2013 έχει βυθιστεί στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων υπό τον πρόεδρο της χώρας Σάλβα Κιίρ και των ανταρτών της αντιπολίτευσης, υπό τον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Ρίεκ Μάσαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: