Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Τα drones στους καιρούς της κρίσης και της τρομοκρατίας

Στο Παρίσι πριν λίγες μέρες ο πιλότος ενός αεροπλάνου μεγάλης αεροπορικής εταιρείας με δυσκολία απέφυγε την σύγκρουση με ένα drone 
Η παγκόσμια αγορά των  drones στο 2016 θα φτάσει τα 6 δις δολάρια. Ήδη αρκετοί στρατοί στο κόσμο εξετάζουν και υλοποιούν προγράμματα εκμετάλλευσής και άμυνας απέναντί τους. Ίσως αποτελέσουν - αν ήδη δεν είναι - το πρόδρομο για τους μελλοντικούς ρομποτικούς στρατούς. Ο terminator I-II-III ίσως γίνει πραγματικότητα σε λίγα χρόνια.
Τα  drones διαθέτουν κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι στα ραντάρ αλλά και κάποια μειονεκτήματα για την αντιμέτώπισή τους. 
Σίγουρα θα αναπτυχθεί ένα νέος κλάδος με αρκετά κέρδη και ίσως περισσότερα προβλήματα.
Οι Βρυξέλες χαμένες στη κρίση και το προσφυγικό ώς συνήθως συσκέπτονται.
Οι άλλες όμως μεγάλες δυνάμεις (με πρωτοπόρο τις ΗΠΑ ήδη τα χρησιμοποιούν για στρατιωτικούς σκοπούς απο καιρό.
Τα ιδιωτικά (προς εκμετάλλευση) και τα προσωπικά (για ίδια χρήση) drones στη Ρωσία χρειάζεται να καταγράφονται επίσημα μετά την αγορά τους σε αρμόδια αρχή της χώρας. Είναι λογικό ειδικά στους καιρούς τόσο της της τρομοκρατίας όσο και της απορύθμισης της αγοράς. 
Σε εμάς τι γίνεται; 
Αν είναι όλα χύμα, όπως συνήθως ίσως το αρμόδιο υπουγείο θα πρέπει να επιταχύνει την εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης και να μην περιμένει τους γραφειοκράτες των Βρυξελών.


Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: