Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ή ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ?

Σοβαρές καταγγελίες για την ποιότητα νερού στα Ψαχνά Ευβοίας έκανε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Ζαμπετάκης.

«Το ΙΓΜΕ παρουσιάζει στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στις πρόσφατες επιστημονικές μελέτες για την επίδραση του εξασθενούς χρωμίου στον ανθρώπινο οργανισμό», υποστήριξε ο κ. Ζαμπετάκης και κατηγόρησε τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ότι αρνούνται να πάρουν δείγματα νερού από σημεία που υποδεικνύουν κάτοικοι της περιοχής.
Ο κ. Ζαμπετάκης μίλησε ανοικτά για «επιστημονικά ανήθικη προσπάθεια», ενώ αναφερόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα σχολίασε: «Το κράτος ρυπαίνει και το κράτος σκοτώνει».

«Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είναι υποχρεωμένοι να λάβουν δείγματα από όποιο μέρος τους υποδειχθεί», δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η πρώην επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κα Μαργαρίτα Καραβασίλη. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να τηρηθούν με υπευθυνότητα οι περιβαλλοντικοί όροι όχι μόνο στη Μεσσαπία, αλλά και απέναντι, στη Λάρυμνα, όπου - όπως χαρακτηριστικά είπε - «για πάρα πολλά χρόνια μεταλλεύματα της ΛΑΡΚΟ συσσωρεύονται σε λόφους, και μάλιστα δίπλα σε πηγές, και ουδείς μέχρι στιγμής έχει λάβει δείγματα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Χουντής ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ το συντονισμό όλων των φορέων και επισήμανε ότι το θέμα έφθασε στην Κομισιόν από όπου και αναμένεται απάντηση.
Πηγή: ΣΚΑΪ - www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: