Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το πρώτο αυτοκίνητο με κυψέλες υδρογόνου βγαίνει στην αγορά

 Η Toyota παρουσιάζει σήμερα στο Αμβούργο της Γερμανίας, το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με κυψέλες καυσίμου. Πρόκειται για το καινοτομικό μοντέλο το Mirai, το οποίο σταδιακά θα λανσαριστεί στη Γερμανία, Μ. Βρετανία και Δανία το 2015 και στη συνέχεια στο Βέλγιο το πρώτο εξάμηνο του 2016. Εντάσσεται στη στρατηγική της ιαπωνικής μάρκας για καθαρές μελλοντικές μετακινήσεις. 

Το υδρογόνο, παρέχεται από ειδικούς σταθμούς ανεφοδιασμού και αποθηκεύεται στο αυτοκίνητο, σε εξελιγμένες δεξαμενές με πίεση 7.000 bar. Το οξυγόνο υπάρχει στην ατμόσφαιρα και δεσμεύεται στην ποσότητα που αρκείται, για να γίνει η ένωση από τις κυψέλες καυσίμου. 

Ο ηλεκτροκινητήρας, έχει απόδοση 155 ίππους. Τα πρώτα 100χλμ./ώρα έρχονται σε 9,6'' και η τελική φθάνει τα 178 χλμ./ώρα. H αυτονομία είναι πάνω από τα 480 χλμ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον χρόνο του ανεφοδιασμού, γιατί ολοκληρώνεται σε περίπου 3 λεπτά.

Τα στελέχη της Toyota Ελλάς, όταν λυθεί το θέμα με τον εφοδιασμό, θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του μοντέλου.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: