Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβούλιου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) για τους χώρους, διοργανωτες εκδηλώσεων και εκθέσεις

Τα κριτήρια του GSTC για τα MICE έχουν δημοσιευτεί και είναι διαθέσιμα στο κοινό για μη εμπορική χρήση. Αναπτύχθηκαν για Χώρους, Διοργανωτές Εκδηλώσεων και Εκδηλώσεις και Εκθέσεις, με την υποστήριξη του Συμβουλίου Τουρισμού της Σιγκαπούρης (STB). Θα καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών ως απάντηση στις αυξανόμενες ανάγκες του τουρισμού αειφορίας. 

Τα κριτήρια GSTC χρησιμεύουν ως τα παγκόσμια πρότυπα για την αειφορία στα ταξίδια και τον τουρισμό. Χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, χάραξη πολιτικής για επιχειρήσεις, οργανισμούς και κρατικούς φορείς, μέτρηση και αξιολόγηση και ως βάση για πιστοποίηση. Είναι το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την ανάπτυξη μιας κοινής γλώσσας για την αειφορία στον τουρισμό και διατάσσονται σε τέσσερις πυλώνες: (Α) Βιώσιμη διαχείριση. (Β) Κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. (Γ) Πολιτιστικές επιπτώσεις. (Δ) Περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τα κριτήρια GSTC MICE είναι το τρίτο σύνολο κριτηρίων του GSTC, επιπλέον των κριτηρίων για ξενοδοχεία και τουριστικούς πράκτορες και των κριτήριων προορισμού. Ένα τέταρτο σύνολο τα κριτήρια προσέλκυσης βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Περισσότερα διαβάστε εδώ (αγγλ.)

Τα κριτήρια και οι δείκτες απόδοσεις για τις εκδηλώσεις και εκθέσεις

Τα κριτήρια και οι δείκτες απόδοσης για τους οργανωτές εκδηλώσεων

Τα κριτήρια και οι δείκτες απόδοσης για τους χώρους MICE

Δεν υπάρχουν σχόλια: