Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Ανακοίνωση των Πολιτών Βόρειας Εύβοιας:
"Πριν από ένα περίπου χρόνο οι Πολίτες της Βόρειας Εύβοιας ενωθήκαμε πέρα και πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες με μοναδικό στόχο τη δημιουργία Νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια, χρόνιο αίτημα του λαού της περιοχής μας, για καλύτερη υγεία και περίθαλψη.
Ο αγώνας είχε διάρκεια, αποφασιστικότητα, πείσμα και επιμονή, συσπείρωσε τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, αγκαλιάστηκε απ' όλους τους φορείς και τελικά πέτυχε με τη βοήθεια της Πολιτείας ένα πρώτο και σημαντικό βήμα, την επίλυση του κτηριακού προβλήματος.
Στις 25 Νοεμβρίου δημοπρατήθηκε η επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.717.000 € (ποσό σχεδόν διπλάσιο από την αρχική προέγκριση του 1.650.000 € που κινδύνεψε να χαθεί).
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο λαός όταν αγωνίζεται ενωμένος μπορεί να παρακάμψει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, τις αδράνειες του κρατικού μηχανισμού και να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και όχι κενές εξαγγελίες και ευχολόγια.
Η επίλυση του κτηριακού δεν σημαίνει όμως και Νοσοκομείο. Και αυτό διότι απαιτούνται ακόμη:
Αλλαγή Οργανογράμματος.
Στελέχωση με ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές.
Ιατρικός τεχνολογικός εξοπλισμός.
Ασθενοφόρα και οδηγοί.
Εκκρεμεί επιπλέον το θέμα του Ε.Κ.Α.Β. που είχε εξαγγελθεί την 9η Μαΐου (παραμονή του Συλλαλητηρίου μας) η λειτουργία του. Θεωρούμε ότι το Ε.Κ.Α.Β. είναι απαραίτητο για την απομονωμένη εδαφικά περιοχή μας και θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της διακομιδής των ασθενών μέχρι τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με τον ίδιο αγωνιστικό παλμό για να μπορέσουμε τελικά να κερδίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία και στη ζωή.
Είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος ενώθηκε και αγωνίσθηκε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που πίστεψαν στον αγώνα και συμμετείχαν ενεργά"

Δεν υπάρχουν σχόλια: