Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ "ΣΤΑΧΤΕΣ" ΣΤΟ ΜΥΛΑΚΙ

Aντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων Αλιβερίου αποτελούμενη από τους κ.κ. Γ. Λαγανά, Β. Σπίθα, Ν. Στουπή και Χρ. Φούντα συναντήθηκε με τη δήμαρχο Ταμυνέων κ. Κατερίνα Καράπα, προκειμένου να της εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τις καθυστερήσεις ως προς την ανάπλαση της περιοχής «Στάχτες Μυλακίου», μια έκταση που θέλει η ΔΕΗ για να εγκαταστήσει τη λιθανθρακική μονάδα.
Τα μέλη της Επιτροπής υπενθύμισαν την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ταμυνέων για τη σύσταση επιτροπής (30/09/08) και ρώτησαν για την τύχη της πρότασης ανάπλασης, που κατέθεσαν οι τεχνικοί σύμβουλοι της Επιτροπής.
Η αντιπροσωπεία των φορέων ζήτησε να πληροφορηθεί την τύχη της αρχιτεκτονικής πρότασης ανάπλασης του χώρου που υπέβαλε η επιτροπή τεχνικών της Συντονιστικής Επιτροπης καθώς και για ποιο λόγο δεν έχει συσταθεί η εν λόγω επιτροπή, ενώ οι ημερομηνίες τρέχουν. Σημείωσε ότι η Συντονιστική Επιτροπή με έγγραφο της έχει καθορίσει τους εκπροσώπους της.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τη συντονιστική Επιτροπή, η δήμαρχος Ταμυνέων απάντησε στα ερωτήματα που της τέθηκαν τα παρακάτω:
α) Η επιτροπή θα συνεδριάσει στην πορεία με την παρουσία και του καθηγητή κ. Βαρνάβα που εκπονεί σχετική μελέτη και εξετάζονται οι όποιες προτάσεις έχουν κατατεθεί.
β) Ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής δύο γηπέδων, που βρίσκονται στη φάση τοποθέτησης τάπητα και ότι έχουν αγοραστεί δύο ξύλινοι οικίσκοι για να εγκατασταθεί εκεί η ομάδα μελέτης και να λειτουργήσει στη συνέχεια σαν περιβαλλοντικό κέντρο.
Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής ανέφεραν στη δήμαρχο ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες και να τηρηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να εκπληρωθούν οι τυπικοί όροι της παραχώρησης από την Κ.Ε.Δ. στο δήμο του κτήματος και να είναι έτοιμοι και για αίτηση παράτασης της σύμβασης παραχώρησης. Σημείωσαν ακόμα ότι το κτήμα πρέπει να παραμείνει στα χέρια του δήμου και πρότειναν να οργανωθεί υπό την αιγίδα του Δήμου στα μέσα Ιανουαρίου 2008 συγκέντρωση των κατοίκων και των φορέων ώστε να οριοθετηθεί το κτήμα, να τοποθετηθούν πινακίδες και να γίνει η δενδροφύτευση με βάση το σχέδιο ανάπλασης. Η κα Καράπα αποδέχτηκε τις προτάσεις της επιτροπής και συμφωνήθηκε συνάντηση αμέσως μετά τις γιορτές για να ελεγχθούν τα πεπραγμένα και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: