Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (1/2/09) !


Καταρχάς, το φύτευμα ενός δέντρου είναι καλό. Αν φυτέψουμε περισσότερα δέντρα είναι πολύ καλό. Αυτή η δενδροφύτευση όμως είναι ακόμα καλύτερη καθώς μπορεί να σταματήσει την κατασκευή ενός λιθανθρακικού εργοστασίου! (Greenpeace)
Η δενδροφύτευση έγινε το πρωί της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών και οργανώσεων.(Φωτό από τους Ενεργούς Πολίτες)
Υπενθυμίζουμε ορισμένα γεγονότα:
Το Μυλάκι είναι ένας οικισμός στο Αλιβέρι Ευβοίας, που βρίσκεται στην κυριολεξία ανάμεσα στην τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ και τον πετρελαϊκό σταθμό της ΔΕΗ. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του οικισμού είναι ένα παραλιακό κτήμα, έκτασης 186 στρεμμάτων, το οποίο εποφθαλμιά η ΔΕΗ για να κατασκευάσει λιθανθρακική μονάδα ισχύος 800MW.
Ιδιοκτήτης του κτήματος ήταν το Δημόσιο και το παραχώρησε στον Δήμο, με τον όρο αυτός να κάνει εργασίες ανάπλασης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009. Αν η ανάπλαση δεν γινόταν, τότε ο Δήμος θα έχανε την κυριότητα του κτήματος. Αυτή θα επανέρχεταν στο Δημόσιο, το οποίο με τη σειρά του φαίνεται θετικό στο αίτημα της ΔΕΗ για παραχώρηση, επομένως θα άνοιγε ο δρόμος για την κατασκευή του εργοστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: