Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΛΩΝΟΣ

Συγκροτήθηκε στο δήμο Αυλώνος "Κίνηση πολιτών", με κύριο σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του πολίτη. Οι σκοποί και τα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης είναι:
Επιδίωξη δημοσίου διαλόγου και αλληλοενημέρωσης για ό,τι αφορά τους πολίτες και την περιοχή τους.
Ανοιχτή και σφαιρική αντιμετώπιση των θεμάτων που τους απασχολούν, χωρίς σκοπιμότητες.
Ανάδειξη των μεγάλων θεμάτων της περιοχής.
Ευαισθητοποίηση των κατοίκων.
Επιδίωξη συμμετοχής όλων των ηλικιών, συνδυάζοντας τη γνώση, με τη δύναμη της νιότης και την εμπειρία των μεγαλυτέρων.
Επιδίωξη είναι να ακούγονται οι προβληματισμοί και η φωνή της κοινής γνώμης, όπως αυτά διαμορφώνονται στο δρόμο, στο καφενείο, στη ταβέρνα, στις φιλικές συντροφιές, στον εργασιακό χώρο.
Να υπάρχει μια συνεχή εθελοντική προσφορά από τους πολίτες με όποιο τρόπο αυτοί επιλέξουν.
Ζητούν ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές για ό,τι γίνεται ή δεν γίνεται στον τόπο τουςς, για να έχουνε γνώμη και άποψη σαν υπεύθυνοι πολίτες.
Ασκηση κριτικής, με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής, στηριγμένοι στην επιστημονική γνώση, για την επεξεργασία των θεμάτων με προτάσεις αντιμετώπισης.
Συλλογή πληροφοριών από κάθε πρόσφορη πηγή για τα μεγάλα θέματα, που τους απασχολούν. Διασταύρωση και επεξεργασία των πληροφοριών. Εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και ενημέρωση των πολιτών, για γνώση και δράση.
Πιστεύουνε στον ενημερωμένο και ενεργό πολίτη, που μόνο τότε μπορεί να παράγει θετικό έργο στην καθημερινή πρακτική.
Σε προσωρινή συντονιστική επιτροπή όσοι συμμετέχουν στην "Κινηση Πολιτών Περιοχής δήμου Αυλώνος" ανέθεσαν να οργανώσει τα πρώτα βήματα της δράσης της. Η επιτροπή αποτελείται από τους πολίτες: Κώστα Σταματίου, Παντελή Μακρυνικόλα, Δημήτρη Νικολάου, Πέτρο Κέκη, Νίκο Παναγιώτου, Μιχάλη Ρήγα, Βασίλη Σαμαρά, Δημήτρη Χαραμαντίδη, Θανάση Λάμπρου.
Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της κίνησης υπάρχει το e-mail kinisiavlonos@gmail.com και το κινητό τηλέφωνο 6985881510.

Δεν υπάρχουν σχόλια: