Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Το ΤΕΕ απαντά στο "Πανευβοϊκό Βήμα" για τα έργα στο Σταθμό Χαλκίδας του ΟΣΕ

"Σχετικά με όσα δημοσιεύσατε στο υπ' αριθ. 457/26-3-2009 φύλλο σας στη σελίδα 40 με τίτλο "Το ΤΕΕ μπλόκαρε και τα έργα στον ΟΣΕ", θα θέλαμε να πληροφορηθείτε τα παρακάτω:

1. Το ΤΕΕ/Π.Τ. Ευβοίας μετά την άρνηση της ΓΑΙΑΟΣΕ να μας θέσει υπόψη τις σχετικές μελέτες, ανέθεσε σε επιτροπή μελών του, τη διερεύνηση του θέματος "Έργα στο σιδηροδρομικό σταθμό Χαλκίδας".
2. Το πόρισμα της παραπάνω επιτροπής, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/Π.Τ. Ευβοίας, εστάλη με το υπ' αρ. 3876/19-12-08 έγγραφο στους αρμόδιους φορείς και στον εισαγγελέα Χαλκίδας για τη διερεύνηση της νομιμότητας των εκτελούμενων έργων.
3. Το παραπάνω πόρισμα εστάλη επίσης στη ΓΑΙΑΟΣΕ από την οποία δεν λάβαμε καμία απάντηση.
4. Ο δήμος Χαλκιδέων με το 1034/22-01-2009 έγγραφό του, διαβίβασε το θέμα στο Υπουργείο Πολιτισμού, Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων λόγω αρμοδιότητάς του.
Των ενεργειών αυτών είχε προηγηθεί το υπ' αριθμ. 6127/12-12-2008 έγγραφο της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων με το οποίο ουσιαστικά είχαν ήδη "μπλοκάρει" (κατά την έκφραση του δημοσιεύματός σας) τα έργα στον ΟΣΕ.

Σπεύσατε λοιπόν άκριτα να προβάλετε απόψεις που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη είτε από ελλιπή ενημέρωση είτε επειδή επικράτησε η λογική: "δεν θίγουμε τα κακώς κείμενα". Οφείλετε να γνωρίζετε ότι σε έργα του Δημοσίου η πιστή τήρηση των τύπων διασφαλίζει την ουσία για την υλοποίησή τους, πράγμα που πρωτίστως αφορά το κοινωνικό σύνολο.

Το ΤΕΕ ως επίσημος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας οφείλει να προασπίζει τη διαφύλαξη δημόσιας περιουσίας από κάθε μορφή εκμετάλλευσης και πολύ περισσότερο της ασύδοτης εκμετάλλευσης.
Τα όσα προσχηματικά σχολιάζετε με το άρθρο σας αποτελούν "προφάσεις εν αμαρτίαις" αυτών που επιχειρούν μετακύλιση ευθυνών συσκοτίζοντας την πραγματικότητα.
Επομένως το δημοσίευμά σας στο βαθμό που υπάρχει άγνοια το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί ανακριβές και οπωσδήποτε δεν αρμόζει στο κύρος της εφημερίδας σας.
Το ΤΕΕ/ΠΤ Ευβοίας παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει σχετικά τον ευβοϊκό λαό με την εγκυρότητα που αρμόζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: