Τρίτη 21 Απριλίου 2009

42 χρόνια από το αμερικανοκίνητο φασιστικό πραξικόπημα - Ο αγώνας συνεχίζεται

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 42 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σημειώσουμε ορισμένα θέματα:
Ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής. Η θεσμική θωράκιση της απέναντι σε φαινόμενα εκφυλισμού, η απόκρουση κάθε προσπάθειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η συνεχής διεύρυνσή της με θεσμούς άμεσης συμμετοχής των πολιτών είναι απαραίτητο ζητούμενο.
Οι πρόσφατοι αγώνες των νέων αλλά και όλων όσων δεν "βολεύονται" με τα συντηρητικά στερεότυπα, τη μιντιοκρατία, τους πολέμους, τους εκβιασμούς του νεοφιλελευθερισμού και τη σαπίλα του δικομματισμού και της οικογενειοκρατίας στη πολιτική ζωή του τόπου μας δείχνουν το δρόμο.
Η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια βαθιά οικονομική κρίση αποτέλεσμα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης. Ο αγώνας του τότε μας εμπνέει σήμερα να αγωνιστούμε για να μην πληρώσουν τις επιπτώσεις της κρίσης οι οικονομικά αδύνατοι.
Τιμούμε, τους δημοκράτες πολίτες που πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν και μάτωσαν υπερασπιζόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, τις συνέπειες της οποίας πληρώνει ακόμη η Κύπρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: