Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Ευρωεκλογές 2009: Πόση τυποποίηση χρειαζόμαστε?

Έχετε παρατηρήσει ότι οι πιστωτικές κάρτες μας έχουν όλες το ίδιο μέγεθος και ότι το χαρτί με το οποίο εκτυπώνουμε ή στέλνουμε φαξ είναι πάντα το ίδιο; Bολικό. Mέχρι ποιο σημείο όμως θα πρέπει να είναι τυποποιημένα τα προϊόντα των κρατών μελών; Δώστε τη δική σας απάντηση εκλέγοντας τους ευρωβουλευτές της επιλογής σας, που θα κάνουν πράξη τις δικές σας επιλογές!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους οι εταιρίες (με θεμιτά μέσα), αλλά και να παρέχουν καινοτόμα προϊόντα και καλές τιμές προς τους καταναλωτές.

H τυποποίηση διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Κάθε μέρα άλλωστε διαπιστώνουμε τα οφέλη της: στα μεγέθη των ρούχων, τους κώδικες των τροφίμων, τις ετικέτες των προϊόντων, τα πρότυπα υγιεινής τροφίμων στα εστιατόρια, κ.ά. Μέσω της τυποποίησης, οι καταναλωτές έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά.

Λεπτή η γραμμή μεταξύ τυποποίησης και έλλειψης πρωτοτυπίας

Oι ευρωβουλευτές έχουν συχνά εγκρίνει σχετική νομοθεσία. Για παράδειγμα όσον αφορά:
την εναρμόνιση των χαρακτηριστικών των παιχνιδιών, με την απαγόρευση επικίνδυνων τοξικών ουσιών τη θέσπιση ελάχιστων προτύπων για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, έτσι ώστε τα γράμματα να παραλαμβάνονται και να συλλέγονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα, από όλους τους ευρωπαίους πολίτες, όπου και αν ζουντην παροχή ακριβής πληροφόρησης για την παρουσία αλλεργιογόνων σε τρόφιμα σε ολόκληρη την Ευρώπητην κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα για την παρασκευή καλλυντικών το 2004, αλλά και την πρόσφατη απαγόρευση σε καλλυντικά ορισμένων ουσιών που βλάπτουν την υγείατην εισαγωγή ενός νέου φορτιστή που θα αντικαταστήσει 30 διαφορετικά ήδη φορτιστών που υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση -σε κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, ipod, mp3, κλπτον ορισμό ενός αριθμού εκτάκτου ανάγκης (112) σε όλη την ΕΕ, για την περίπτωση ατυχημάτων.
Πιστεύετε ότι οι δράσεις αυτές είναι υπερβολικές; ΄H μήπως δεν είναι αρκετές; Σε ποιο βαθμό θεωρείτε ότι είναι ικανοποιητική και όχι περιττή ή ανεπαρκής η τυποποίηση; Ποιοι είναι οι τομείς που αφορά; Πολλές ερωτήσεις που θα απαντήσουν οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξετε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου! Γι'αυτό φροντίστε να εκλέξετε αυτούς που θα κάνουν εκ μέρους σας τις επιλογές που θεωρείτε καλύτερες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: