Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ (*)


(*) Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
Τα βάρη από τη νέα οικονομική κρίση, κυβέρνηση και εργοδοσία, σχεδιάζουν να τα φορτώσουν και πάλι στους εργαζόμενους.
Ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, είναι το αποτέλεσμα της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Το ίδιο το κράτος ξεζουμίζει το εισόδημά μας. Αυξάνει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ τροφοδώντας την αισχροκέρδεια των εργαζομένων των συνταξιούχων και των ανέργων.

Με την ανοχή και την υποστήριξη της κυβέρνησης αυξάνουν τα επιτόκια και τα υπερκέρδη τους λειτουργώντας τοκογλυφικά σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο νέος προϋπολογισμός, τα φορολογικά μέτρα και η νέα λιτότητα οδηγούν τους εργαζόμενους, στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα.

Απαιτούμε να μειωθούν τα επιτόκια των τραπεζών, να παγώσουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, να ανακληθεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Τη χρηματοοικονομική κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Την δημιούργησε ο άκρατος νεοφιλευθερισμός, οι ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές, η απληστία των τραπεζιτών και η ασυδοσία των βιομηχάνων που δρουν ανεξέλεγκτα, λεηλαντώντας το δημόσιο πλούτο και το εισόδημα των εργαζομένων.
Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων πάταξη της φοροδιαφυγής, στήριξη των αποθεματικών και των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η αποβιομηχάνιση συνεχίζεται, εργοστάσια κλείνουν, εργαζόμενοι απολύονται, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες, μείωση ωρών και ημερών εργασίας είναι τα σχέδια εργοδοτών και κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μια κρίση για την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, αγωνίζονται, διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια: