Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΟΝ ΑΘΩΟ ΝΕΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ?

Μόνο η κοινή δράση και αντίσταση των πολιτών για μια άλλη κοινωνία.
Η δολοφονία του 16χρονου χθες στα Εξάρχεια δείχνει με τον πλέον βάναυσο τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας και της σημερινής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είναι αυτή που όπλισε τα χέρια του δολοφόνου αστυνομικού και φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας. Γιατί συντηρεί και προωθεί μέσα στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικά στα νέα παιδιά που μπαίνουν στις τάξεις της, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές νοοτροπίες και πρακτικές, ελλιπή εκπαίδευση, ανεπαρκή ψυχολογική προετοιμασία για τη περιπολία στο δρόμο. Όταν επί χρόνια η ελληνική αστυνομία αφήνεται ασύδοτη και ανεξέλεγκτη να συλλαμβάνει και να βασανίζει φοιτητές, εργαζόμενους και μετανάστες, όταν σε κάθε διαδήλωση βρισκόμαστε αντιμέτωπες / οι με την πιο ωμή βία και τον κρατικό αυταρχισμό, όταν περιστατικά τύπου "ζαρντινιέρας" μένουν ατιμώρητα, η σημερινή δολοφονία μπορεί να ιδωθεί μόνο ως προμελετημένο έγκλημα, με ενόχους το ελληνικό κράτος και τις κυβερνήσεις δικομματικού αυταρχισμού που διαδέχθηκαν το αστυνομικό κράτος της δικτατορίας. Φτάνει πια!Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα φοβόμαστε πλέον να περπατάμε στο δρόμο, μήπως φάμε καμιά σφαίρα είναι γελασμένοι. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό και την καταστολή θα έλθει μέσα από τους μαζικούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, μέσα από τη συλλογική μας αντίσταση στον κρατικό αυταρχισμό, για την προάσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων μας.Όλοι σήμερα στη πορεία αντίστασης στον τρόμο και τον κρατικό αυταρχισμό, Κυριακή 7/12 στις 13.00 στο Μουσείο.
Το χρονικό (πληροφόρηση από το indymedia)
Το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη οι 2 ειδικοί φρουροί περιπολούσαν σε κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων, όταν δέχτηκαν λεκτικούς διαπληκτισμούς από τον κόσμο. Αμέσως ο ενας από τους δύο έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε 3 φορές, μια τουλάχιστον όχι στον αέρα. Αυτή η σφαίρα σκότωσε ένα νεαρό 16 χρονών, ο οποίος μεταφέρθηκε νεκρός στον Ευαγγελισμό.
Αμέσως μετά το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε από αστυνομικούς και κλούβες, ενώ ο αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στον Ευαγγελισμό όπου απώθησε την είσοδο των αστυνομικών μέσα στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση στην Τσαμαδού με αποτέλεσμα μία σύλληψη, ενώ αρκετοί πολίτες από όλη την Αθήνα κατευθύνθηκαν για συνέλευση στο Πολυτεχνείο. Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις έγιναν τις ίδιες ώρες και σε άλλες πόλεις (Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη)
Αργότερα το βράδυ συγκρούσεις γίνονται έξω από το Πολυτεχνείο καθώς και αυθόρμητη πορεία στην Αθήνα που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ ενώ έχουν καταληφθεί επίσης η ΑΣΟΕΕ και την Νομική. Ταυτόχρονα γενικεύονται οι συγκρούσεις στην Ερμού και έγινε επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν και στο Πάντειο.
Πορείες - συγκρούσεις - διαμαρτυρίες, έγιναν επίσης σε όλη σχεδόν τη χώρα: Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Χανιά, Σπάρτη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο
Η ξεφτίλα των τηλεοπτικών εκπομπών 'ενημέρωσης'
Σήμερα το πρωί σε κάποιες ‘ενημερωτικές’ εκπομπές σοβαροφανείς δημοσιογράφοι και ‘γλάστρες’ των πάνελ συζητούσαν αν θα μπορέσουν οι «καταναλωτές» να ψωνίσουν απρόσκοπτα στο κέντρο της Αθήνας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: