Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΜΗ ΜΑΔΑΤΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Την απαλλαγή της πρώην επιθεωρήτριας του ΥΠΕΧΩΔΕ, Μαργαρίτας Καραβασίλη, από τις αναφορές της προς την υπηρεσία επιθεωρητών Περιβάλλοντος πρότεινε πριν από λίγο ο εισαγγελέας.
Πρότεινε, όμως, την ένοχη της στα σημεία που η ίδια η κατηγορουμένη αναφέρεται στο πρόσωπο του Γιάννη Δερμιτζάκη, νυν Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, ο οποίος και κατέθεσε τη σχετική μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η κ. Καραβασίλη είχε επισημάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του Ασωπού Ποταμού με εξασθενείς χρώμιο, ενώ εχει καταγγείλει επανειλημμένως το ΥΠΕΧΩΔΕ για αδράνεια και λανθασμένους χειρισμούς.
Η πρώην επιθεωρήτρια ανέφερε στην απολογία της ότι έκανε το καθήκον της όταν έκανε τους ελέγχους στην περιοχή του Ασωπού και ακόμα και τώρα εξακολουθεί να ανιχνεύεται εξασθενές χρώμιο που σημαίνει ότι τα σημερινά μέτρα δεν έχουν αποδώσει.
Μάρτυρες υπεράσπισης είχαν καταθέσει ο χημικός Θανάσης Παντελόγλου που υποστήριξε ότι τα πρόστιμα δεν κάνουν τίποτα και δεν αποθαρρύνουν τους βιομηχάνους και ο χημικός τροφίμων Γιάννης Ζαμπετάκης που ανέφερε ότι ακόμα και σήμερα ανιχνεύονται υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου.
Πληροφόρηση απο το www.skai.gr
Επισκεφτείτε - συμπαρασταθείτε http://oikomargarita.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: